Vestirea Nașterii Domnului la Parohia Movilița Nouă

u prilejul slăvitului Praznic al Nașterii Domnului, Parohia Movilița Nouă a găzduit miercuri, 26 decembrie 2018, un eveniment cultural-religios, protagoniști fiind membrii grupului de cateheză Sfântul Stelian. După oficierea Sfintei Liturghii, aceștia au vestit bucuria nașterii Mântuitorului prin colinde și poezii. Prin glasurile lor inocente și blânde, tinerii au oferit celor prezenți clipe de emoție și bucurie, fiind răsplătiți la final cu daruri.

Manifestarea a marcat incheierea programului bogat pe care copiii din Parohia Movilița Nouă l-au desfășurat pe parcursul lunii decembrie în vederea pregătirii pentru întâmpinarea sărbătorii Crăciunului, respectiv: participarea la Festivalul de colinde DESCHIDE UȘA , CREȘTINE! - ediția a XVI-a, desfășurat la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni; vestirea Nașterii Domnului prin intermediul colindelor tradiționale interpretate la Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, unde, în prezența Preasfințitului Părinte Vincențiu, copiii grupului de cateheză au vestit cu multă emoție și evlavie bucuria Nașterii Mântuitorului; la Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, la Consiliul Județean Ialomița , la Școala Gimnazială Movilița și pe la casele enoriașilor parohiei noastre.

Activitățile au urmărit pe de o parte, răspândirea veștii celei bune a Nașterii Domnului, iar pe de altă parte, păstrarea vie a datinii colindului strămoșesc.

Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...